Primarul Ciprian Ciucu spune că spațiile sunt redate oamenilor și se face și economie, fiindcă afacerea cu gărdulețe mânca foarte mulți bani. Primăria nu renunță de tot la garduri, fiind și zone unde este pantă și se înlocuiește gardul de metal cu un zid micuț care să țină pământul.
Primarul Ciprian Ciucu spune însă că aceste ziduri sunt cu circa 20- 30% mai ieftine față de prețul pe care îl plătea instituția, în contractele moștenite, pentru gardul metalic. Majoritatea tinerilor apreciază că s-au dat jos gardurile, cei mai în vârstă, nu. Voi ce părere aveți?
Proiectul pilot se desfășoară în cartierul Drumul Taberei, până acum fiind scoase zeci de garduri.
- ”Eu merg pe ideea că oamenii trebuie să respire. Este nevoie de spațiu. Nu vezi orașul de mașini și de garduri. Cu cât deschidem mai mult spațiul public, cu atât oamenii se simt mai bine.
- Am plecat de la această premisă și am pilotat pe o zonă din Drumul Taberei să vedem cum merge. Am scos în general tot ce era gard ruginit, gard vechi și nu am pus nimic în loc. Doar am înălțat puțin aleea, acolo unde am reabilitat, ca să nu vină pământul peste alei. Am scos gardurile la zeci de blocuri până în acest moment. Acum mai scoatem doar acolo unde sunt ruginite, într-o stare deplorabilă, fiindcă vreau să consultăm populația, fiindcă mie îmi place să pilotez deciziile, să văd care sunt efectele măsurilor pe care le luăm.
- Dacă populația apreciază acest lucru, atunci lăsăm așa și mergem pe această soluție. Dacă după două-trei luni mergem și vorbim cu oamenii și spun că vor gardurile înapoi, și argumentează sau au creat niște efecte neplăcute, atunci putem să le punem la loc”, a explicat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, pentru HotNews.ro.
www.hotnews.ro
Descoperă mai multe la Drumul Taberei 🏙️ București 🌆 mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.