Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat, joi, proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6. Prin proiectul supus ordinii de zi, aproape 100 de poliţişti (din 400) vorfi concediați.

Proiectul a fost aprobat prin voturile a 16 consilieri locali. Au fost și 9 voturi împotrivă, venite de la grupul PSD.

Reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor s-au opus reorganizării Poliţiei Locale şi au ridicat obiecţii la proiectul de hotărâre.

În schimb, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat ferm că prin reorganizare se va face şi o reformă a instituţiei.

„Cei mai buni 300 din aceştia 400 rămân. Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală. E un proces de reformă. (…) Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formaţi pe lege, pe comunicare”, a declarat primarul Ciucu, citat de Agerpres.

El a afirmat că angajaţii de la Poliţia Locală „încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană” și s-a arătat nemuțumit de nivelul de pregătire scăzut al unora dintre polițiști.

„Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi. Atât de simplu e – de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română. Pentru că încasează salarii mai mari – datorită sporului de hrană în special -, Poliţia Locală a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului, şi nu doar în Sectorul 6. A ajuns o ruşine”, a mai spus Ciucu.

Primarul Ciucu dă afară 100 de analfabeți din Poliția Locală a Sectorului 6. „Nu ştiu să scrie şi să citească. Instituția a fost penetrată prin şpăgi. A ajuns o ruşine”

Lasă un răspuns