Compania Alstom a anunțat marți că va furniza cele 30 de trenuri noi Metropolis pentru Magistrala 5 de metrou, printr-un contract de peste 100 de milioane de euro, cu posibilitatea de extindere până la valoarea totală de 240 milioane de euro.

Noul contract cu Alstom vine după ce, la sfârșitul anului trecut, Metrorex S.A. și compania Alstom au încheiat un nou acord privind asigurarea mentenanței garniturilor de tren în 2020. Valoarea contractului este între 174 și 192 de milioane de lei, în funcție de kilometrii efectuați. Noul acord era condiționat de plata Metrorex a datoriei de circa 150 de milioane de lei către Alstom.

Prin noul contract, Metrorex SA, operatorul reţelei de metrou din Bucureşti, a atribuit companiei Alstom un contract pentru a asigura un total de până la 30 de trenuri Metropolis pentru noua Magistrală 5, livrate în două tranşe, scrie Agerpres. Magistrala 5 a fost dată în folosință pe 15 septembrie.

Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri depăşeşte 100 de milioane de euro, dar înţelegerea poate fi extinsă cu opţiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, iar valoarea totală a proiectului poate urca la 240 de milioane de euro.

/www.realitatea.net/


Descoperă mai multe la Drumul Taberei 🏙️ București 🌆 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns