AcasăDrumul TabereiAlexandru Gâdiuță : Locuitorii Sectorului 6 sunt primii din țară care își...

Alexandru Gâdiuță : Locuitorii Sectorului 6 sunt primii din țară care își pot descărca singuri certificatul fiscal din aplicație!

-

Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 6 este prima instituție din țară care a fost conectată la Sistemul Național de Interoperabilitate (SNI), care fost lansat ieri, 24 noiembrie, de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).
Asta înseamnă că cetățenii Sectorului 6 își pot descărca singuri de acum certificatele de atestare fiscale, necesare pentru orice bun vândut, și nu mai sunt obligați să se prezinte la ghișeu. În acest prim flux, platforma SNI va genera automat, la cerere, documentul.
Anul trecut, 12 milioane de certificate de atestare fiscală au fost solicitate în toată țara.
SNI poate fi accesat la adresa https://cetatean.gov.ro.
Platforma digitală SNI Sistemul Național de Interoperabilitate este prima platformă online realizată integral de către experții IT ai Autorității pentru Digitalizarea României, cu sprijinul companiilor Modex și Integrisoft. SNI își propune sa fie baza tehnică a procesului de digitalizare, prin deblocarea accesului la datele din sistemele informatice guvernamentale.
Scopul SNI este de a interconecta sistemele informatice guvernamentale și datele asociate acestor sisteme, într-un mod în care datele pot fi partajate între părți, indiferent de tehnologia folosită în construcția sistemelor și indiferent de tipul bazelor de date folosite.
Accesul la datele partajate prin SNI se face exclusiv prin conectori de tip API (Application Programming Interface). Conceptul desemnează instrumente software ce permit mai multor aplicații sau sisteme informatice să comunice și să schimbe date între ele.
SNI conține și o componentă de autentificare și autorizare a părților, astfel încât utilizatorii sistemului să fie identificați și autorizați în procesul de solicitare, respectiv generare a datelor și documentelor.
Ghidul de utilizare a platformei SNI este disponibil în format PDF aici: https://bit.ly/GhidUtilizareCetateanSNI.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

“Lepra de pui nazist” se adresează afaceristul Dan Dinu, primarului Timișoarei....

0
“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele cu care, într-o postare recentă, se adresează Dan Dinu, om de afaceri din Timișoara, primarului Timișoarei. “Lepra de pui...

Descoperă mai multe la Drumul Taberei | București ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura