Nicușor Dan : Primăria Capitalei a finalizat emisiunea de obligațiuni municipale în valoare de 555 milioane lei

0
320

🟢Primăria Capitalei a finalizat emisiunea de obligațiuni municipale în valoare de 555 milioane lei. Menționez că emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori, suma totală a ofertelor fiind 1,2 miliarde lei.
🟢Asta înseamnă că, după luni de muncă asiduă (care din păcate nu este foarte vizibilă), am recâștigat încrederea pieței financiare. Amintesc că în 2020 Primăria Capitalei a trăit rușinea istorică de a nu putea refinanța obligațiuni municipale de 555 milioane lei, fiind salvată în ultimul moment de BERD.
🟢Printre cumpărătorii obligațiunilor se află bănci importante, fonduri de investiții și fonduri de pensii, în total 21 de investitori. Obligațiunile emise au scadența la 10 ani și o rată anuală a dobânzii de 7,33%, foarte bună pentru municipalitate în actualele condiții de piață
🟢Mulțumesc investitorilor pentru încrederea în viitorul Bucureștiului și în potențialul său de a se dezvolta. Mulțumesc partenerilor de la BRD și Raiffeisen Bank pentru facilitarea emisiunii de obligațiuni.


Descoperă mai multe la Drumul Taberei 🏙️ București 🌆 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns