Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 va achiziţiona 98 de camere audio-video portabile de tip body-cam, şapte dispozitive de încărcare şi sincronizare şi un kit accesorii de identificare şi distribuire, anunță Agenția de presă Rador.

Aparatura va ajunge în dotarea poliţiştilor locali, astfel că fiecare agent care va pleca pe teren va purta asupra lui câte o cameră. În felul acesta, oamenii legii vor avea posibilitatea să înregistreze orice abatere săvârşită pe spaţiul public, dar şi discuţia dintre ei şi cetăţenii sancţionaţi.

„Am încredere că reforma din Poliţia Locală a Sectorului 6 merge în direcţia corectă! Una dintre măsurile care-i vor responsabiliza pe poliţiştii, dar şi pe cetăţenii care intră în contact cu poliţiştii locali, este dotarea acestora cu camere video de tip body-cam. În acest sens, am lansat pe 15 noiembrie o licitaţie pe SICAP privind achiziţionarea a 98 de dispozitive de înregistrare audio-video portabile de tip body-cam, ce urmează să fie folosite de agenţi. Mai mult, acestea vin şi cu o serie de accesorii utile muncii în teren. Datele astfel culese vor fi analizate pentru a îmbunătăţi munca poliţiştilor locali din Sectorul 6”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

 

Poliţiştii locali din Sectorul 6 vor fi dotaţi cu camere video: ”Datele astfel culese vor fi analizate pentru a le îmbunătăţi munca”

 

 

Lasă un răspuns