Am găsit, pe lângă alte multe probleme, situații de-a dreptul absurde în Primăria Sectorului 6 și la instituțiile subordonate. De exemplu, Administrația Piețelor a cumpărat în anii 2016 și 2017 două mașini de teren pe care le-a asimilat unor autoutilitare.

De ce să nu aibă șefii de acolo mașini de lux cu care să se deplaseze în interes de serviciu? Mai ales când un astfel de autoturism are un consum de combustibil extrem de mare. Prima (Toyota HILUX)a costat 155.553 lei iar a doua (FORD Ranger Cab DBL Limited) 157.000 lei. Cam 35 de mii de euro fiecare, dacă ne raportăm la cursul Euro de la începutul lui 2017.

De fapt, se pare că au costat ceva mai mult dar ”s-au găsit soluții alternative” deoarece pur și simplu instituția nu avea voie să depășească pragul de 35.000 de euro.

Nu doar achiziția în sine este o bătaie de joc la adresa banilor publici. La consumul enorm pe care îl au, fiecare zi în care au fost utilizate de directorii de la Administrația Piețelor a însemnat o un afront adus contribuabililor.

Cele două autoturisme au fost momentan ”trase pe dreapta” și voi insista să fie valorificate de actuala administrație, prin vanzare. Astfel, măcar o parte din banii cheltuiți prost vor ajunge înapoi în bugetul public.

Alexandru Gâdiuță

Lasă un răspuns